Toerisme

Tweede graad

In het derde en vierde jaar maak je uitgebreid kennis met de wereldwijde toeristische sector.

De leerkrachten nemen je mee op een reis doorheen de verschillende toeristische bestemmingen en producten en leren je die informatie ook zelf opzoeken, selecteren en gebruiken. Je krijgt een stevige basis mee over reisdocumenten, contracten en betaalmiddelen. Omdat je voor klanten soms de hele wereld afzoekt, kan je maar best terugvallen op een goeie talenkennis. Ook daarmee staan we voor je klaar. En hebben we al gezegd dat mensen uit de toerismesector écht handig zijn als het op computers en ICT aankomt? Neen? Bij deze dan!

Derde graad

In de derde graad van de richting Toerisme bereiden we je volledig voor op een job in de toerisme-, vakantie- of recreatie-industrie. Nog meer dan in de tweede graad leer je met klanten omgaan, hun behoeftes en wensen analyseren en een passende oplossing bieden. We perfectioneren samen jouw talenkennis aan de hand van leuke praktijkcases. Maar hé, wist je dat ook hoger onderwijs nog perfect mogelijk blijft? Helemaal klaar om de wereld te veroveren dus!

Komende events!

TSO Toerisme2de GRAAD 3de GRAAD
TOTAAL3132TOTAAL3332
Algemene vakken3TO4TOAlgemene vakken5TO6TO
Aardrijkskunde11Aardrijkskunde11
Engels22Engels22
Frans33Frans22
Geschiedenis11Geschiedenis11
Godsdienst22Godsdienst22
Lich. opvoeding22Lich. opvoeding22
Natuurwetenschappen11Natuurwetenschappen1
Nederlands44Nederlands33
Wiskunde33Wiskunde22
Specifieke vakkenSpecifieke vakken
Communicatie11Aardrijkskunde22
Duits1Duits12
Economie11Economie22
Engels11Engels11
Informatica22Frans11
Kunst en Cultuur11Integrale opdrachten42
Toerisme66Kunst en Cultuur22
Stage4 wk
Toeristische bestemmingen22
Toeristische organisatie23

 

Wat nadien?

Na je opleiding Toerisme heb je meerdere mogelijkheden. Ofwel vlieg je er meteen in en ga je als getraind professional aan de slag in de toeristische of recreatiesector (reisbureau, touroperator, hotel, …), of je kiest voor een specialisatiejaar, of je studeert verder in het hoger onderwijs.

In het hoger kijk je uit naar een bacheloropleiding in de toeristische branche of een lerarenopleiding. Ben je eerder op zoek naar een specialisatiejaar, dan kies je voor Toerisme en Organisatie of Toerisme en Recreatie.

Meer weten over de opleiding Toerisme?

Neem dan snel contact op met onze school. We lossen graag alle vragen op waar je nog mee zit!