Restaurant BSO

Tweede graad

In de tweede graad Restaurant & Keuken leer je vooral in de praktijk, zowel in de keuken als in het restaurant.

De verschillende bereidingsmethoden worden je haarfijn uitgelegd, waarna je zelf in de keuken of de zaal aan de slag gaat. We rekenen hiervoor alvast op jouw enthousiasme om een heerlijk gerecht op tafel te toveren of om gasten met een glimlach te bedienen. Ten slotte krijg je ook praktische basiskennis mee over voedselveiligheid en hygiëne. Na de tweede graad kan je onder begeleiding in een professionele keuken meedraaien.

Derde graad

Na je vierde jaar ga je over naar de derde graad Restaurant & Keuken. Alle technieken die je eerder hebt geleerd worden door onze leerkrachten vakkundig geperfectioneerd, waardoor je uitgroeit tot de perfecte kok, kelner of gastvrouw. Je leert gerechten versnijden en dranken serveren volgens de regels van de kunst en groeit zo uit tot een echte professional. Dat imago scherpen we nog wat aan door je twee extra talen aan te leren. Enlever!

Komende events!

BSO HOTELRESTAURANT EN KEUKEN
TOTAAL32323131
2de GRAAD3de GRAAD
Algemene vakken3RK4RK5RK6RK
Engels1122
Frans2222
Godsdienst2222
Lichamelijke Opvoeding2222
PAV6644
Specifieke vakken
TV Hotel3333
PV Hotel16161313
Toegepaste economie33
Stage4 wk4 wk

Wat nadien?

De meeste leerlingen kiezen ervoor om nog een jaartje bij te studeren onder de vorm van een zevende specialisatiejaar, zoals Restaurantbedrijf en Drankenkennis of Specialiteitenrestaurant. Wie slaagt in dat derde jaar van de derde graad behaalt het diploma secundair onderwijs.

Hierna ben je klaar voor het echte werk. Met een restaurantopleiding van Stella Matutina heb je een goeie adelbrief in handen om een leuke werkplek te vinden. Na enkele jaren beroepservaring groeit misschien wel het idee voor een eigen restaurant? Wij tekenen alvast present!

Komen eten?

Heb je je ooit al ‘ns afgevraagd wat er gebeurt met al dat lekkers dat wordt klaargemaakt in een hotelschool? Wij vertellen het je graag. Of beter nog, we schotelen het je voor in één van onze twee didactische restaurants