Specialiteiten-
restaurant

Wat leer je

De hedendaagse keuken daagt zichzelf elke dag opnieuw uit. Topchefs zoeken de fijne grens tussen wetenschap en gastronomie steeds vaker op en zijn daarom op zoek naar gespecialiseerde krachten in hun keuken.

Het specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant speelt hierop in door je een opleiding te bieden waar je op een creatieve en vernieuwende manier met kooktechnieken en producten aan de slag gaat.

Voor wie

De logische vooropleidingen voor een specialisatiejaar Specialiteitenrestaurant zijn de opleidingen Restaurant en Keuken (BSO) en Hotel (TSO). Verder verwachten we van jou een haast onhoudbare passie voor kwalitatieve producten. We helpen je graag de creativiteit uit je hoofd en handen op een bord te toveren. Zo creëren we samen gastronomie op topniveau.

Komende events!

7BSO HOTELRestaurant en DrankenkennisSpecialiteitenrestaurant
TOTAAL2626
Algemene vakken7RD7SR
Engels22
Frans22
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
PAV44
Specifieke vakken
PV Hotel88
TV Hotel66
Stage10 wk10 wk

Wat nadien?

Voor de meeste leerlingen is een specialisatiejaar het eindstation van hun studieloopbaan. Ze starten dan vaak met een eerste droomjob in het restaurantwezen. Doorgroeien in een nieuw (tweede) specialisatiejaar behoort echter ook nog tot de mogelijkheden.

Meer weten over onze specialisatiejaren?

Neem dan snel contact op met onze school. We lossen graag alle vragen op waar je nog mee zit!