Restaurant en Drankenkennis

Wat leer je

Restaurants en voeding in het algemeen zijn echt booming business geworden. Foodies trekken van stad naar stad om hun favoriete restaurants te bezoeken. Kookprogramma’s op TV volgen elkaar in ijltempo op.

Niet enkel de bereidingen, maar ook de bediening in restaurants speelt een steeds grotere rol. In het specialisatiejaar Restaurant en Drankenkennis stomen wij je klaar op een spetterende carrière in de horecasector. We trainen intensief op taalvaardigheid en communicatie, drankenkennis, onthaaltechnieken en organisatie. Bovendien geven we je ook enkele commerciële tips & tricks mee, waardoor je klaar bent voor het ondernemersleven.

Voor wie

De logische vooropleidingen voor een specialisatiejaar Restaurant en Drankenkennis zijn de opleidingen Restaurant en Keuken (BSO) en Hotel (TSO). Leerlingen die kiezen voor deze richting herken je aan hun klantgerichtheid, communicatievaardigheid en sterke interesse in wijnen, bieren en spirits.

Komende events!

7BSO HOTELRestaurant en DrankenkennisSpecialiteitenrestaurant
TOTAAL2626
Algemene vakken7RD7SR
Engels22
Frans22
Godsdienst22
Lichamelijke opvoeding22
PAV44
Specifieke vakken
PV Hotel88
TV Hotel66
Stage10 wk10 wk

Wat nadien?

Voor de meeste leerlingen is een specialisatiejaar het eindstation van hun studieloopbaan. Ze starten dan vaak met een eerste droomjob in het restaurantwezen. Doorgroeien in een nieuw (tweede) specialisatiejaar behoort echter ook nog tot de mogelijkheden.

Meer weten over onze specialisatiejaren?

Neem dan snel contact op met onze school. We lossen graag alle vragen op waar je nog mee zit!