Raïssa (6RK) en Lennert (5RK) treden in de voetsporen van Peter Goossens

Raïssa (6RK) en Lennert (5RK) treden in de voetsporen van Peter Goossens

21 jonge chefs in opleiding strijden om een plaats in de Vlaamse selectie voor de eerste deelname aan ‘Young Chefs Culinary World Cup’. Onze school is de enige Oost-Vlaamse hotelschool die twee leerlingen afvaardigt voor dit prestigieuze project. Raïssa Bauwens (17) uit Nederbrakel en Lennert Van den Berge (15) uit Sint-Martens-Lierde zijn in elk geval ambitieus.

Lennert Van den Berge (5RK)

“Het was een paar jaar geleden een bewuste keuze om voor de hotelschool te kiezen”, zegt de jongste deelnemer, Lennert Van den Berge. “Waarschijnlijk kreeg ik de smaak te pakken via mijn oom, chef-kok Tim Ritserveldt. Ondertussen werk ik als jobstudent bij hem in restaurant Alexandre in Steenhuize-Wijnhuize. Het is een ideale aanvulling op de hotelopleiding. Later zou ik graag op sterrenniveau werken en als chef zeker zelf streven naar een Michelinster. Ik ben wel de jongste en heb nog nooit aan wedstrijden deelgenomen, maar ik heb er veel goesting in.”

Raïssa Bauwens (6RK)

“Ik ben eerder toevallig in de hotelschool terechtgekomen. Als ik zie hoe ik in twee jaar geëvolueerd ben: dat is echt enorm. Na mijn stage van vorig jaar bleef ik als jobstudent hangen in restaurant De Vijf Seizoenen in Nederbrakel. In de keuken word ik er begeleid door twee oud-leerlingen van Stella Matutina, die zelf al veel ervaring hebben met wedstrijden. Ik ga er zeker voor gaan om bij het Vlaamse team te geraken.”

Klik hier om het volledig artikel in Het Nieuwsblad te lezen.

Klik hier om het volledige artikel van Flanders Food Faculty te lezen.

Klik hier om het beeldfragment uit VTM Nieuws te bekijken.