Masterclass in 1Ba

Masterclass in 1Ba

Wie op vrijdag 1 juni toevallig de D-gang passeerde, mocht getuige zijn van een wel zeer ongewoon tafereel. Initiatiefnemer Mathis Meulenijzer vertelt er ons alles ons over.

“We kregen voor het vak godsdienst een ‘Challenge’. Uit een lijst van tal van mogelijke opdrachten viel mijn oog direct op het woord ‘menu’. Daarom bedacht en maakte ik een vegetarisch ‘Mozes-menu’ dat de Joodse slaven uit die tijd zouden kunnen gegeten hebben. Geen vlees of vis, want dat was enkel voor de rijken bestemd. Omdat wij geen alcohol mogen drinken en wijn van druiven gemaakt wordt, koos ik voor druivensap als aperitiefje. Samen met mijn mama stond ik heel vroeg op om alles klaar te maken en dit is het resultaat.”

Matthis liet niets aan het toeval over. Van borden, bestek, servieten, zelf ontworpen menukaart,… tot en met de volledig in folie afgesloten lunch werden meegebracht naar school. Op een mum van tijd toverde onze ‘Masterchef in spe’ een doodgewoon klaslokaal om in  een gezellig restaurantje. Ook de sfeer tijdens het gebeuren was top!

Na het tafelgebed, een warm applaus van een trotse klas,  een bezoekje van enkele nieuwsgierige leerkrachten en een dolenthousiaste directie kon de maaltijd beginnen. Ook de opruim ging niet onopgemerkt voorbij. Samenwerkend als een professioneel zaalteam plaatste de klas alles terug in de oorspronkelijke setting. Toen ging de bel en iedereen was klaar om de lessen terug aan te vatten.

Deze klas heeft alvast werk gemaakt van het charter dat ze in het begin van het schooljaar ondertekenden:  “De klasmissie is de lijm die ons bindt”.